fredag den 28. maj 2010

Den gamle æblehave...Så blev der tid til at blogge lidt igen. Det meste af min famile både i Norge og Danmark har fødselsdag og bryllupsdage her i Mai måned. Ja der er også nogen de kommende måneder, min ældste svigersøn bliver 50 og han og min ældste datter kan fejre sølvbryllup.
Og vejret har været alt mellem regn/lyn/torden/blæst og smadder koldt. Så de få rigtige solskinsdage har jeg været ude og arbejdet i haven.
Her i vores forhave er der 3 rigtig gamle æbletræer, Ananasæble, Felicia og Ingerid Marie. Og pæonerne vokser og vokser.Der er rigtig mange knopper på allerede.Æbletræet til venstre er næsten skjult i Mirabellerne og Bøgehækken får lov at vokse vildt.
Det tager en del af støjen fra landevejen der gemmer sig bagved..:-)
Det er i denne forhave jeg gerne vil lave en cottage garden.De smukkeste blomster.
Jeg synes at det første tegn på sommer er når æbletræerne blomstrer.Paradisæbletræet skal da også med. vi plejer at klippe det til men har ikke kommet så langt iår.
Det får små frugter, ikke meget større en et stikkelsbær.


Det er et par dages forskel på de andre billeder og dette. Her kan man se hvordan det allerede drysser ned på plænen som hvide snefnug. Men dette er også smukt synes jeg..:-)


Vi har 3 æbletræer mere over i hundehaven og et blommetræ. De var kun nogen få år gamle da vi flyttet ind for 5 år siden.
Men de giver en masse frugt. Så når vi har taget det vi selv skal bruge og det der bliver foræret væk, er der masser af frugt til fuglene.Den japanske Ahorn må jeg lige have med.
Er det ikke bare en flot farve. Som I nok kan se er disse billeder fra en solskinseftermiddag..:-o)Og så må jeg heller slutte af med en af de dejlige udsigter vi har. Det er slet ikke nogen larm fra disse vindmøller, så vi nyder at se disse flotte stolte vindmøller fra nabogodset.
Og sikken himmel...!

Hej til jer alle fra Lisbeth


14 kommentarer:

sylvia sagde ...

hei på deg.
så skjønne bilder,
herlig hage du har der,å ja epleblomster er sommer,
jeg elsker din hage,
flott utsikt du har,skulle ønske norge hadde mer vindkraft,her diskuterer de det pga støy å utseende,men de er jo vakre,å du sier de ikke bråker..tenk å mye strøm vi kunne fått,strøm er dyrt.
ønsker deg en herlig helg vennen,
stor klem fra sylvia

Mona sagde ...

For en fantastisk eiendom du har!

Nydelige bilder, nydelig vegetasjon og planter.

Fikk lyst til å dra til hagesenter nå!

Ha en god helg!

Klem fra Mona

Lisbeth sagde ...

Kære Lisbeth - hvor er det dejligt, det er da total romantik - jeg kan også forestille mig hvor skønt det vil blive med en cottage garden under træerne:) Lige nu er der nok at tage sig til udenfor det myldrer jo op - jeg krydser fingre for opholdsvejr så vi kan komme ud.
Ha en rigtig dejlig weekend knus fra din navnesøster

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL sagde ...

Vakre bilder av vakre trær.Riktig koselig å selv plukke inn frukter og bær. Vindmøller er da et flott syn, har akkurat sett mange av dem nedover Sverige på vår tur til Danmark. Takker for koselige kommentarer. Ønsker deg en flott lørdag, klem :))

Ninni sagde ...

Så nydelige frukttrær du har! Fruktblomstringen er så vakker, spesielt sett på nært hold. Hver enkelt blomst er så utrolig søt :) Vindmøllene minner meg om mange koselige bilturer jeg har hatt gjennom det fine danske landskapet. Det samme med duvende enger med rød valumer :)

Annette sagde ...

Så smukke dine træer er og sikken en fantastisk farve den japanske ahorn har, meget smuk. Det bliver rigtig godt med en cottage garden i din forhave. Glæder mig til at se resultatet.
Knus Annette

Maleviks Rosenträdgård sagde ...

Härlig äppelblom :)
Håkan

krullskrukker sagde ...

Sikke en skøn have du har! Jeg kan godt se du aldrig ville blive færdig med din plæne, hvis det er med sådan en lille håndskubber som min! Dejlig blog, glæder mig til at følge med her.
Bedste hilsner Fru Krull

My home is my Castle - by Kari sagde ...

For en nydelig hage du har..
gamle epletrær er så vakre.. Her har vi plommer og det begynner å blomstre :)
Tusen takk for alle de herlige kommentarene du legger igjen hos meg , er alltid så okselig å se at du har vært på besøk :)

Ha en fin uke
Klem,Kari

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Sikke mange smukke æbletræer, jeg kan godt li' at de smukke blomster også har en nytteværdi og gi'r dejlig frugt. Og dit fuglehus, det er da helt vidunderligt.

Blått til lyst sagde ...

Nå har jeg scrollet gjennom innleggene, lest og kost meg storligen.
Når du i tillegg har valgt den ustyrtelig morsomme Hyacinth som bloggidentitet, ja da måtte jeg legge meg til som følger!
Takk for titten og gleden :)

krullskrukker sagde ...

Sikke en skøn blog du har, dejligt at følge med! :)

Jeg har tildelt dig en award:
www.krullskrukker.dk (under indlægget: “skynd dig!…langsomt”)

Fortsat dejlige (og solrige) dage!

Krullskrukker (Mette)

Camilla sagde ...

For noen flotte fotte bilder, nydelig når det blomstrer i haven. Epletreets blomster er noe av det vakreste når de står i full blomst. Får dere mange epler på det flotte treet?

Klem fra meg.

Ninni sagde ...

Så artig navn dere har på takløk i Danmark, husløk :) Det er to sider av samme sak det. Håper du får tak i noen på markedet til helgen!
Jeg skal si været plutselig bestemte seg for å være sommerlig. Det er like fint og varmt her fremdeles, håper det samme for deg :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails