søndag den 11. september 2011

Dagen vi aldrig glemmer 9/11-2001


Dagen vi aldrig glemmer 9/11-2001.

Tænk at det er 10 år siden verden blev en anden. De fleste af os husker nok hvor vi var denne dag.
Det gør jeg tydelig. Min mand og jeg sat nemlig foran tv for at se en eftermiddags udsendelse og fik en sandwich og en kop tea. Pludselig blev den afbrudt  direkte fra New York hvor vi så et fly der fløj lige ind i
World Trade Center. Som alle andre troede vi der var en flyulykke...men snart gik det op for os at dette var noget meget værre da fly nr. 2 ramte. Min mand blev meget bange...hans bror boede ikke langt fra tårnene. Så han styrtet til telefonen...men det var helt umuligt at komme igennem.
Han fik senere kontakt til sin anden bror der bor i Californien og som holdt os underrettet om familien i NY.

Som resten af verdenen sat vi time efter time..dag efter dag foran tv og fulgte med vantro og sorg dette drama der udfoldede sig foran vore øjne.Hvordan disse brave mænd og kvinder, brandmænd, politi med sit eget liv som indsats kæmpet for at redde så mange som muligt.
Jeg læste i avisen i går at mange af disse og folkene fra det store oprydningsarbejde fremdeles betaler med livet fra de mange følgesygdomme og skader de pådrog sig.
Vi har fået mange beskrivelser og billeder på mail fra min mands bror som bor i byen.
I morgen søndag vil hele verden mindes alle de uskyldige mennesker som mistet livet på denne grusomme måde, men samtidigt beundre hvordan New Yorkerne holdt sammen og kom videre stærkere end før.
Ære være deres minde.

Knus fra Lisbeth

3 kommentarer:

staudecafeen sagde ...

jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal skrive... billederne taler vist for sig selv:) Anne Gine

Lisbeth sagde ...

Den dag for 10 år siden forandrede verden, jeg var i Fona med mine sønner da den første flyver ramte tårnet og jeg tænkte at det var et dårligt prøvebillede.... først da den anden flyver fløj ind i det andet tårn tror jeg at alvoren gik op for mig - jeg var fuldstændig lamslået.
Sidste år var vi i NY og så Ground Zero og samtidig så vi planerne for mindespladsen - jeg er imponeret af vandfaldene på stederne hvor tårnene stod.
Ha det rigtig godt kære Lisbeth - hilsen din navnesøster i Bagsværd:)

Fru Friis sagde ...

Min yngste datter fylder 19 år idag og vi har fejret hende med familien. For 10 år siden på denne dag kom vi ud fra biografen, grinende efter at have set Shrek, da det går op for os at noget er sket. Storskærmene ved biografen viser uhyggelige billeder og folk står som forstenede... nej den dag vil aldrig blive glemt.
Her til aften så vi så den flotte mindepark de har lavet på Ground Zero, en værdig og smuk måde at "erstatte" tårnene på.
Tankefulde hilsner fra fru friis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails