mandag den 16. maj 2011

Krydrede glæder...:-)


Krydderplanter kan man ikke undvære. Problemet i år er at finde plads til de forskellige planter der har overlevet både vinter og nedrivning af laden.


Inden sneen faldt fik vi gravet om langs huset for at lægge nye rør, men der mangler fremdeles at mure en del og lave nyt dørtrin. Huset skal kalkes og vinduerne skal males.


Vi har fået træer flyttet og det ser ud til at har gået godt.
Rhododendrum har blevet flyttet og blomstrer flot.
Det er dejligt. Må indrømme at jeg på et tidspunkt ligesom mistet lysten til at fortsætte.Men vi har alligevel lagt ned en lille formue hos BO Grønt, hihi, vi kunne ikke lade være.
Så alle de tomme krukker skal nok blive fyldt op igen..:-o)Her er der et skiftende vejr, både regn og lidt sol og græsset gror med rekordfart.
Bonden som har marker op til vores ejendom har plantet kartofler i år.
Mon ikke man lige skal smage dem når de en gang er færdig til at høstes..;-)Det er jo min kreative datter der har hængt den gamle vinreol op på husvæggen med alle krydderplanterne.
Der er brugt både madam blå og andekurv som potter.
Vi har ellers nogen lækre potter med mos på som skulle være brugt , men de må vente til de får en mere sikker og fast plads.
I morgen er der jo Norges nationaldag 17. maj som bliver fejret af stor og små.
Det er jo fuld fridag og en festdag. Det er længe siden jeg var "hjemme" i Oslo og fejre denne dag.
Jeg ønsker alle nordmænd en dejlig dag. Håber at solen vil skinne på jer alle sammen.

Også en dejlig kort uge til alle, Store Bededag på fredag skal fejres med nybagte hveder...:-)

Hej fra Lisbeth
7 kommentarer:

Blått til lyst sagde ...

En riktig flott 17.mai til deg i din vakre, duftende og hengende kryddehage!
Vi skal nok feire med alt som hører til, men med voksne barn blir det litt mer avslappet. Ingen dugnad, ingen bod der man skal selg pølser og is, ingen pynting av festsal. Bare oss voksne, som kan være med på det vi vil. Litt vemodig, og ganske deilig.
Store bededag har jeg aldri hørt om, men kos deg så mye - klem fra Liv

By MARIANNE sagde ...

Kanon god idé med gammel vinreol. Vil holde øje med dem i genbrugen. Alt det arbejde I har gang i. Det må være hård, men jeg håber det bliver godt og jeg håber, I er gode til at se de små step, hver gang der sker noget. På billederne ser det i hvert fald ud til, at I kan få alt til at ligne en million.

Lisbeth sagde ...

Hvor er det dejligt at I har fået reddet og fundet plads til krydderurterne. Det ser fint ud på vinreolen det er en rigtig god ide:) Det er godt at du har fået modet til at forsætte igen, det hjælper når tingene grønnes, men det er også en værre omgang I er udsat for! Nye kartofler er noget af det dejligste og det er heldigt at I har dem som nabo:o)
Rigtig god 17.maj til dig og din familie - jeg glæder mig til hvederne aftenen før store bededag:))

Frøken Anker sagde ...

Det ser hyggeligt ud med krydderplanter samlet. Jeg kan næsten mærke duften fra dem :-)

Hav en dejlig dag

REJEN sagde ...

Hvor er det en fin krydderi-reol, smart fundet på..Godt at du har fundet have-lysten frem igen..;-D En god nationaldag til dig..;-D

Frøken Anker sagde ...

Hej Lisbeth
Tak for din kommentar.
Du skulle prøve at lave mælkebøttegelé. Det smager skøøøønt! Eller prøv med hyldeblomster, når de er klar. Det er også lækkert.

Hav en dejlig dag

Mia Folkmann sagde ...

Hvor var det godt, at det igen kom til at krible i de grønne fingre. Ja, for krydderurter kan man slet ikke undvære. Jeg elsker sommermad og salater med et rigeligt drys af alt det sunde, og det gælder bare om at få fyldt på med vitaminer og mineraler, når vi nu kan... :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails