tirsdag den 25. januar 2011

Landliv....:-)


Livet på landet er dejligt, men når man køber et nedlagt landbrug skal man regne med at bruge mange timer og penge til at sætte det i stand...:-)
Og når man kun kan bruge sin fritid til dette, tager det jo meget længere tid end man troede.
Fritid er der ikke meget af for min svigersøn, det er synd at sige.
Men heldigvis kan vi holde ud med at alt ikke er super tip-top for der er så meget andet der vejer op.
Som at have udkik til naboens shetlands ponyer i rimtåge...:-o)
Og alle de planer man har for hvor meget man skal nå denne sommer med at få haven til at blive en cottage garden holder heller ikke stik. Det vigtigste for os  da vi købte dette sted var at der var masser af udendørs plads til alle vore hunde. Ja vi havde kun 3 dengang men vi ville gerne adoptere hunde der var i nød.
Og det har vi gjort og det vil fortsætte med.Og naturen her ude er jo vidunderlig. Se den flotte gamle Elm vi har...:-o)
Den har stået her fra før ejendommen blev bygget i 1895, og den har overlevet elmesygen der tog livet af så mange træer.Min svigersøn i silhouette...:-o)
 Han er en utrolig dejlig mand...tænk at ville bo sammen med sin snaksalige svigermor..:-o)
Rigtig nok har jeg min egen lejlighed og en dør jeg kan lukke, men med alle vore hunde er vi jo sammen hver dag. Det var også en af grundene til at det blev dette hus på landet hvor der var en ekstra lejlighed.Vi har et fantastisk flot fugleliv....alle mulige slags...:-o)
Her er det flagspætten der sitter og spiser fedtekugler.Her er der et dompap par der er på besøg. Vi har tit fuglebogen åben for at se hvad det nu kan være for en fugl. Og faste beboere på ejendommen er "vore" fasaner og skovduer. Her er masser af træer, buske og gamle hække de bor i. Bag ved huset er der endnu uryddet land, med masser af vildnis. Hver aften kan man høre når fuglene går til ro...så snakkes og pludres det højlydt inden der bliver stille...:-o)Her er et paradis for hundene...se bare på disse dejlige tøser som hygger sig i sneen.
Det er Minnie til venstre som er adopteret i Danmark og de to andre er adopterede polske gadehunde, Flipper og Tiggy...:-) 3 af vores 7 skønne hunde.
Jeg sidder jo i bestyrelsen for foreningen Aktive Dyrevenner. Foruden at være kasserer tager jeg mig også af dyr der trænger til nyt hjem.
Og jeg må sige at denne Januar måned har jeg haft ekstra travlt.
Masser af dyr skal have nye hjem fordi familien skal skilles. Så sælges huset og partene flytter i lejligheder hvor man ikke må have dyr...eller sammen med en ny partner hvor det gamle kæledyr ikke er velkommen.
Mange tænker sig ikke om når de f.eks. køber hund der ikke passer til dem.
Små hvalpe er jo søde og dejlige, men mange af dem vokser op til meget store hunde eller hunde der skal have ekstra meget motion som familien ikke har tid til eller orker når de kommer hjem efter en lang arbejdsdag.
En af de mange grunde til omplacering af dyr er at mennesker der har et kæledyr  går hen og får børn. Så bliver der jo lavet omprioriteringer i familielivet og dyret er der så ikke tid til.
Selvfølgelig er der også sygdom, allergi og dødsfald der udgør mange af omplaceringene.
Ja I kan nok høre hvad mit hjerte er fyldt af.....-o)

Jeg har derfor ikke haft tid til at øve mig at fotografere, men mon ikke jeg snart får  det.
Disse billeder er taget for godt en uge siden og fremdeles ligger der meget sne
Men masser er også væk og jeg gik en tur rundt og kikket om der var noget der spiret her hos os...men det så mere dødt end levende ud....øv.

Før dette går hen og bliver en hel roman vil jeg slutte med at ønske alle en rigtig dejlig uge..:)


Hej fra Lisbeth

13 kommentarer:

Elin med Draumesidene sagde ...

Kan godt kome og besøkje deg i morgen! :) Det ser så vakkert ut hos deg! Og tenk så heldige hundane er som får din kjærleik, omsorg, og ein slik flott stad å bu! Innlegget ditt gjorde meg så glad!

Ha ei fin veke vidare!
God klem frå Elin :)

Stein sagde ...

Hei Lisbeth.
Så flotte bilder du har lagt ut! og så bra at dere tar dere av hunder i nød! Jeg skulle også gjerne hatt hund, men føler ikke det blir helt riktig så lenge vi bor i en byleilighet. De har det nok langt bedre på en landlig eiendom som deres :-)
Du har forresten helt rett i at rådyr som spiser opp planter i hagen vår for tiden gjør dette fordi det nesten er umulig å finne føde for dem nå for tiden, så jeg får heller være glad de får litt ekstra næring i vinterkulden og håpe at i alle fall noen av buskene vil overleve til våren :-)
Ha en riktig fin dag
Klem Stein

Eva sagde ...

Tak for en fin rundtur og fortælling om jeres lille paradis:)

Lisbeth sagde ...

Det er nogle helt fantastiske billeder din datter har taget og selvom der er meget at gøre på et gammelt landsted, lyder det som om I har det rigtig dejligt. Det er rørende at du har viet dit liv til dyr i nød og hvor er det dejligt for de hunde at få sådan en skøn familie efter hvad de har oplevet tidligere. Du har nok at se til og fotografering skal nok komme. Knus fra Lisbeth

REJEN sagde ...

Hvor dejligt at høre både om hunde der får et godt liv hos jer, at se de herlige/flotte billeder din datter tager og sikke et dejligt sted i er flyttet hen...Haven og fotografering kommer hen ad vejen, man kan ikke nå det hele på en gang...;-D

Romantikk-takk. sagde ...

Nydelige naturbilder. Det er deilig å bo på landet ja,gjør det jeg også.
Ha en flott dag.
Klem fra meg.

Blått til lyst sagde ...

Skjønne bilder, og jammen har dere mye snø!
Her er det også mye snø, og i dag våknet vi til grøssende 12 minus.
Balder dachs synes det er best å ligge under ovnen...
Flott at noen tar vare på dyr som trenger et hjem!
En riktig god dag til deg - Liv

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Sikke et dejlgt indblik i dit gode liv på landet. Dejligt at høre at flere generationer kan leve så godt sammen. Ha' det dejligt der ude på landet blandt dyr og skøn natur.
Venlig hilsen Parcelhusfinken, der savner udsigten til markerne. ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Hvor ser der dejligt ud hos jer! Det er vel nok godt, at der er sådan nogle som jer, der kan tage jer af hjemløse hunde. Vi har taget os af en del hjemløse misser i tidens løb; min mors Rikke er én af dem.

Du har helt ret i, at mange glemmer at tænke sig om, når de anskaffer dyr, for man har jo ansvaret for dem i rigtig mange år. Hvis jeg havde sådan et skønt sted på landet, ville jeg gerne have ex-burhøns. Jeg skrev om dem på min blog på et tidspunkt, og det er der mange dyrevenner, der har i England. Det må være en stor glæde at give de stakkels høns en ordentlig tilværelse. Du kan nok høre, at jeg deler din glæde for dyr... ;-) Knus

TANTE GRØN sagde ...

Kære Lisbeth:o)

Tusind tak for en rigtig dejlig rundtur og fotosafari i dit vidunderlige univers. Det er et skønt sted I har. Smuk natur, fred, ro og højt til "loftet", åbne vidder plus et rigt fugleliv. Lov mig, at du ikke lader dig stresse at det du ikke når, men istedet nyder vejen hen imod målet. F.eks er drømmen om cottagehaven og dens tilblivelse, hvor langsom og tidskrævende den end måtte være, ligeså skøn og berigende, som at stå med den "færdige" havedrøm i hånden....en have bliver man alligevel aldrig helt færdig med. Heldigvis. Den skal jo være vores legeplads og terapi-rum, ikke?

Lisbeth, jeg tager, som en kæmpestor dyreven, virkelig hatten af for det store stykke arbejde du gør, for at hjælpe dyr og tale deres sag. Det er fantastisk, at der findes mennesker som dig, der går ind og påtager sig opgaven som de umælendes advokat. Folk som dig, gør en stor forskel, Lisbeth.

Hvornår lærer vi mennesker mon at respektere dyr som levende væsener, der har ligeså stor ret til at være her, som vi selv og som har krav på omsorg, en ordentlig behandling og respekt?????

Hvis jeg var en hund, ville jeg meget gerne bo hos dig:o)

Mange weekendhilsner fra een der beundrer dig for dit arbejde og din indsats

Maleviks Rosenträdgård sagde ...

Vilka Underbara vinterbilder :)
Kanske lite Partysugen??
missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

Välkommen att vara med :)
Håkan

lottens vita och gröna sagde ...

såååååå vackert, njuter!
må väl, varmkram lotten

I Mabels Hage sagde ...

hei.
så flott dere vil få det der ute i cottagen. det er så flott å lese om ditt engasjement for dyra og spesielt hundene. takk for at du gjør dette for alle oss som ikke kan det.
ellers er det fint å lese bloggen din.
godt nytt år. mvh ingrid skau

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails