onsdag den 21. juli 2010

Blomsterflor og sommerinfluensa...;)


Petunia er en taknemlig plante.Når en blomst er færdig står der nye på spring. Og i  den sidste uge har jeg været  glad for planter der kan passe sig selv. For her i huset er vi ramt af sygdom.
Hvor er det bare træls at have feber når det er hedt udenfor, hoste så man ikke kan sove osv....
Alle muskler er ømme og jeg synes kun jeg kan mærke en bitte lille bedring idag.


Stokrosene som kravler op ad den gamle vognlade er så smukke. Jeg elsker disse romantiske blomster.


De pink og de hvide med rosa kant. De næsten sorte har udeblevet i år, men vi har masser af frø så vi prøver igen til næste år.


Alle de skønne knopper...:-)


Kæmpeverbenaen er jeg rimelig stolt over. De købte jeg som små stiklinger og nu står de og troner i 2 store potter. Høje og ranke.


Min opstammede morsdagsrose som jeg fik af min ældste datter er blevet dobbelt så stor og med masser af knopper. Hostaen blomstrer, ja jeg nenner altså ikke at klippe dem af. Det har jeg læst at mange gør.
Men de klæder den gamle whiskey tønde synes jeg.


Et af min datters månebilleder. Hun er rigtig glad for at fotografere og her stod hun ude midt om natten med fotostativ for at forevige The Moon...:-o)

Nu kan jeg mærke at sengen kalder på den syge moster.
Hovedet dunker og jeg drikker litervis med Ribena saft.

Hej til alle I der ude, håber at I nyder ferien.

Knuzzz fra Lisbeth

21 kommentarer:

Lisbeth sagde ...

Nåååeh, din stakkel jeg håber du snart er frisk igen! Dine stokroser og kæmpeverbena er skønne, jeg har selv haft lidt svært ved at få stokroser til at bide sig fast her. Superflot månebillede din datter har taget:o) Knus fra Lisbeth

Skogslyckan sagde ...

Åh din stackare..inte kul att vara sjuk i värmen..hoppas du snabbt tillfrisknar! Underbara blombilder du visar..här fullständigt dignar petuniorna i krukor och lådor. Mina stockrosor är bara knoppar än så länge, men snart...Varma krya på dig kramar från Pia

Anonym sagde ...

Lekre blomster og månebilde. :))Klem.

Ruths datter sagde ...

Så nydelige blomster.Dette var et riktig vakkert syn. Her i Bergen har det regnet så mye at blomstene ligger flate for tiden. Ja ja.
klem

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL sagde ...

Helt nydelige blomster du viser. Har selv stokkroser som står flott i knopp, og bare venter på å springe ut. Kjempeverbena kjøpte jeg på Ledreborg og den er bare helt vakker. Den er ellers vanskelig å få tak i her. Ønsker deg og en fortsatt fin sommer. Knus fra meg:))

Annika Christensen sagde ...

Men så mycket fint du bjuder på.
Har samma petunia i mina lådor tillsammans med grusnejlika. Puh vad jobbigt det har varit att vattna krukor.
Ha det fortsatt gott i sommarvärmen
Annika

Elin med Draumesidene sagde ...

Uff! Håper du og dine blir fort friske igjen! Er vel slitsomt nok med varmen, om ein ikkje skal ha feber også! Nydelege blomster du viser! Ein ser godt at dei har ein god hage å trives i!!!

STOR klem frå Elin :)

My home is my Castle - by Kari sagde ...

Nydelige bilder av vakre blomster :)
God bedring..

Klem,Kari

Ninni sagde ...

Uff, så leit at dere har fått sommerinfluensa. Håper den slipper taket snart så du kan nyte sommeren igjen. Stokkroser er noe av de vakreste blsotmer jeg vet. Pasjonen for dem har oppstått i Danmark, hva er vel vakresre enn stokkroser langs veggene på bindingverkshus med torv på taket! Jeg har mange bilder av slike miljøer.Noen ste4der ser det ut til at de vokser på ren grus og stein, de må være svært tørketålende. Her blir de ofte angrepet av rust på bladene når de står i bed sammen med roser og stauder. Mens den jeg har ved postkassen har holdt seg frisk. Det tyder kanskje på at de ikke liker det for tett og fuktig? Jeg skal få tak i Alcea rugosa, helst som ferdig planter, men om det ikke går sår jeg til vinteren. De kommer tilbake her år etter år på samme sted og er en herdig sort.
Klematisen bak en av mine stokkroser er Warszawska Nike, en av de beste clematisene jeg har hatt. Jeg klipper den ned til ca 40-50 cm hver vår og den kommer som du så på bildet med et vell av blomster hvert år.
Riktig god bedring, Lisbeth!

Tovepia sagde ...

Håper du er bedre; flere rundt meg har også fått feber og hoste, så det er vel en sommerforkjølelse som herjer norden;)
Nydelige bilder du har her!
Jeg legger meg som følger av deg også;)
(jeg synes bildet og navnet på din blogg er morsomt:D)

Blått til lyst sagde ...

Nå er du sikkert helt frisk av din sommerinfluensa. Blomstene så aldeles ikke ut til å være smittet, vakre og frodige som de er!
Ja, Petuniaene er absolutt en "mor i nøden", den svikter ikke og tåler det meste.
Jeg beundrer stokkrosene når jeg er i Danmark, men her hos meg i dalstroka innafor, vil de absolutt ikke vokse mer enn 15 cm. Ha gitt dem opp, og får kose meg med synet når jeg er på reisefot.
Ønsker deg en fortsatt god sommer - var forresten på Jylland forrige uke, og da manglet det i alle fall ikke på varmegradene!
Klem fra Liv

Mona sagde ...

Nei, så kjedelig å bli syk når det er sommer!
God bedring til deg!

De stokkrosene dine var utrolig sjønne, jeg må ha!

Og månen! Den der kunne du ha brukt til fototapet!

Bli bra igjen så lenge!

Klem fra Mona

la féneïre sagde ...

beautifull photos i love it

Harmoni og Kontrast sagde ...

Så nydelige bilder her hos deg... Sommerlig og frodig! Takk for at du besøker meg:-) Klem fra Laila

Mia Folkmann sagde ...

Sikke dejlige blomsterbilleder - og månebilledet er helt utroligt! Jeg har prøvet at forevige månen adskillige gange, men det er ikke lykkedes så flot endnu... ;-)

Rigtig god bedring.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Stakkels dig, jeg håber at du er rask igen. Stokroser er dejlige, især billedet af den hvide med rosa kant er fantastisk. Hvis I har vejr som os, så er det da i det mindste blevet køligere om natten, men så må vi undvære de varme sommeraftener - vi bliver aldrig tilfreds med vejret.

Birgitte sagde ...

Håber du er friskigen.!
Skønne, skønne stokroser. Jeg havde masser af dem hvor vi boede før, men har desværre ingen hvor vi bor nu. Det må jeg lave om på. :-)
Ville blot forbi og ønske dig en fin weekend
Knus Birgitte

Harmoni og Kontrast sagde ...

Så romantiske og vakre blomster og for et utrolig flott månebilde av datteren din!! Takk for dine gode ord inne hos meg (joda, jeg syklet alene, men ikke så langt og jeg er godt kjent;-)) Fortsatt deilig weekend! Klem fra Laila

KATE ♥ sagde ...

Kjæmpeverbenia en en flott plante.
Den svever liksom over det andre i løse luften

Annette sagde ...

Du er forhåbentlig blevet frisk igen. Det er nogle smukke stokroser du har, jeg har desværre ingen, måske skulle jeg se om der kunne blive plads til nogle stykker.
Knus
Annette

Mona sagde ...

Hei igjen!

Du fortsetter å overraske meg, tusen takk for den rørende historien som du la igjen hos meg, om hundene! 7 hunder!!! Travle dame!
Jeg var inne på gadehunde.dk, skikkelig flott, mennesker som dere rører meg!

Det blir nok foreløpig den ene for oss, hi hi! Men jeg er oppvokst med schaefer, fra jeg ble født og frem til jeg forlot mammas rede. Herlige hunder!

Ha en deilig kveld, voff!

Klem fra Mona

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails