lørdag den 19. juni 2010

Gaver til haven...:-)
Jeg er bare heldig...:-o)
Min ældste datter Liz har tyndet ud i sin have og jeg har fået en masse aflæggere. 
Som disse høje skønne Heuchera eller Alunrod som de også kaldes. Og en hvid Floks, Hasselurt til bunden og den bagved som ingen af os er sikre på hvad heder..:-)Min datter mener den heder Gåseurt men det passer ikke når jeg googler den.
Jeg er sikker på at der er nogen af jer blomsterkyndige der ved hvad den hedder.
Tak til Ninni og Lisbeth for at oplyse at den hedder Bistorta eller Slangeurt på dansk...:-o)Heucheraen har jeg længe været forelsket i og jeg blev lovet en aflægger.
Det der er herligt med aflæggere er at den du får den af sandsynligvis selv har fået den af nogen.
Og min datter fik den i sin tid fra sin svigermor som igen havde fået den som aflægger for mange år siden..:-)Gyldenrisene har jeg selv taget med fra vores gamle have, men de var også aflæggere fra min datter.
Nedenfor har jeg plantet Raketblomst, Mombresia og den fine Geum Coccineum "Cookie" med sine fine små orange blomster. Disse er også fra min datters have.
Jeg plantet dem her fordi de orange og gule farver vil klæde hinanden.I denne gruppe gror der også denne skønne gule Anemone.Geum Coccineum "Cookie" på tæt hold. Den er bare så fin og sart..:-)Raketblomsten er elegant der den rigtig stritter..:-)Til trods for både regn,vind og kulde gror det godt. Bacopaen er blevet mere end dobbelt så stor, de Spanske Margueritter trives og Hornviolerne er lige smukke endnu.Og se lige alle de smukke pæoner som bare venter på at springe ud.
Jeg glæder mig sådan til det sker.
Min datter vil gerne af med sin Rhododendrum og vi har flere af dem som skal flyttes til forhaven.
Det må blive et af de næste projekter, for min yngste datter gik på udsalg i Bo Grønt (planteskole) og kom hjem med en masse planter. Men mere om det senere...:-)
Nu må det gerne blive bedre vejr, for vi har en masse vinduer der skal males hvide.

Rigtig god weekend til jer alle.
Hej fra Lisbeth
13 kommentarer:

Eva sagde ...

En skøn samling blomster. For min skyld må det gerne blive godt male-vejr! (Jeg skal godt nok ikke male, men så kunne jeg jo nyde det på anden vis...)

sylvia sagde ...

hei.
åå så masse fine planter du fikk,så herlig når en kan arve dem,det blir historie av det.lurt for ettertid å skrive det ned.
her er såå kaldt om dagen,men vi har sol,å noen skikkelig skurer innimellom,
ønsker deg en herlig lørdag.
klem fra sylvia

Ninni sagde ...

Du ahr så mange vakre blsomter :) Krukken med Bacopa var skjønn! Den rosa tror jeg er en Bisorta, de er kjempesøte! Jeg har både en lav og en høy sort selv.

RoseSommer sagde ...

Ja, nå er det fint å være i haven. Så heldige vi er! Jeg må også legge ut noen bilder snart fra min have. Ser dine peoner, og jeg har lært her via blogging at jeg skal ta inn peon mens den er i knopp, så kan den stå i vase leeeeenge. Jeg har også kjøpt noen små poser med næring for blomstervaser på blomsterbutikken, og det tror jeg også hjelper. Nå har jeg etpar fine buketter stående. Fortsatt god helg!

Lea sagde ...

De bedste blomster er "gratis blomster"

Lisbeth sagde ...

Hej Lisbeth
Hvor ser det dejligt ud, sikke en skøn lang række pæoner du har på spring:) Ninni har ret det er Bistorta, på dansk Slangeurt og det er et af mine fremtidsønsker til haven - hver eneste gang jeg er på planteskolen står jeg med den i hånden og vurderer om det er nu - kender du det?
Rigtig god weekend fra din navnesøster:)

***Mutter*** sagde ...

Dejlige planter, som du kan glæde dig over i mange år frem.

Blått til lyst sagde ...

Så vakre bilder av planteglede og frodige blomster. Her var mange jeg ikke har, og ikke visste om, he, he...
Noen har jeg i mindre utgaver - min bacopa har ikke på langt nær lagt på seg så mye, men peonene er fakstisk kommet like langt - her i de kalde dalstroka innafor.
Dessuten finnes det ikke en eneste mordersnegle her. Noe har vi igjen for alle kuldegradene!
Ha en fortsatt god helg!

Mette - Villa Landly sagde ...

Skønne nye planter du har fået dig - specielt Alunroden, den er rigtig fin. Og jo Lisbeth, jeg kender også den med, er det mon nu at den næste plante skal flytte ind. Jeg tror Alunroden skal på min ønskeliste.

Rigtig god søndag.

Skogslyckan sagde ...

Åh vad härligt det ser ut! Kom just hem ikväll från vackra Danmark, denna gång efter en tur till Fyn och Åbyskov. Rusade ut i trädgården innan det blev mörkt och kollade vad som hänt bland grönskan. Ha en bra start på veckan.
Kramar från Pia

Maleviks Rosenträdgård sagde ...

Nu e de sommar.....Vackert :)
Håkan

EVA AGNES sagde ...

Hej Lisbeth!
Betagande bilder på dina växter i trädgården. Visst är det väl härligt med sommar och blommor.
Kram Eva Agnes

Annette Lund Andersen sagde ...

Skønne skønne blomster og hvor er det dog dejligt at kunne bytte planter med dine døtre, der er ikke noget som planter der har en historie som kan glæde en. Jeg har en del planter fra min mormors kolonihave og det glæder mig meget for jeg har hende stadig og hun er 91 år gammel - jeg nyder hvert år når de blomstre og tænker på hende og den koloni have der gav mig min have glæde.

Ha' en dejlig dag.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails